Om oss

“UF-idén som har nått hela vägen till statligt verk”

– Det är en väldigt speciell känsla att åka till och från kundmöten med automaten på ryggen. För jag tänker alltid: tänk om alla dessa kvinnor visste att en förändring i vårt samhälle är på god väg. Liza Eriksson, en av RedLockers grundare.

Läs hela artikeln här

Grundarnas ord

En resa som förändrar världen

RedLocker är lösningen till det problem som vi själva upplevt många gånger under vår skoltid. Ett problem som orsakat lektionsfrånvaro och skapat en ständig oro kopplad till vår menstruation. RedLocker grundades 2018 och då som ett UF-företag (Ung Företagsamhet) med målet att ta fram en produkt som skulle skapa förändring för kommande elever på vår gymnasieskola. Redan några månader efter starten blev det tydligt att vi inte var ensamma om att uppleva den tabu som råder, den oro som är relaterad till mens och de hinder som uppstår. RedLocker visade sig vara något som många har väntat på. Den allra första röda mensskyddsautomaten togs fram med hjälp av killarna i teknikklassen på vår gymnasieskola. Idag är den automaten en souvenir på kontoret som symboliserar starten på vår resa. En resa som förändrar världen och gör livet mer jämställt.


Vision

När vi grundade RedLocker fanns det ingen rimlig distributionslösning för mensskydd som gick att köpa. Det fanns inget som skulle fungera i alla olika typer av verksamheter, såväl i skola som på hotell. Så vi löste problemet. Vi skapade en lösning som möjliggör för vilken verksamhet som helst att erbjuda fria mensskydd på ett hållbart och långsiktigt sätt. RedLocker är ingen lyxprodukt, kräver inget underhåll och är långt ifrån en “nice to have”-produkt för det fåtal företag som har ekonomisk möjlighet. RedLocker är en lösning för att alla verksamheter oavsett art ska kunna erbjuda fria mensskydd, precis så som de redan erbjuder toalettpapper.

Vi låter användarna av RedLocker tala för sig

Matilda, medarbetare på SYKES Sweden

Jag är så enormt stolt över att vara en del av ett företag som tar jämställdhet på allvar! Idag har vi hängt upp vår första mensskyddsautomat som innebär att vi erbjuder GRATIS mensskydd till alla våra medarbetare på vår site i Jönköping! Heja SYKES Sweden och heja RedLocker som gör det möjligt!

Hanna, i ett meddelande till oss på Instagram

Heej, min skola skaffade precis RedLocker och vill bara tacka er för att ni driver detta, det underlättar sååå mycket för oss elever! <3

Viktoria, medarbetare på ICANIWILL

Vårt RedLocker är så fint, och det känns så kul att vara på en arbetsplats som erbjuder det här. Tycker att alla borde göra det!

Tuva, i ett meddelande till oss på Instagram

Hej, för någon dag sedan fick vi äntligen en RedLocker på vår skola (Mälarhöjdens skola)! Vi alla uppskattar verkligen er och det ni gör!