FAQ/Hjälp

NI FRÅGAR, VI SVARAR

Inför beställning

Hur många automater behöver vår verksamhet?

Eftersom automaten rymmer 90 tamponger tar det lång tid innan den är tom och man hinner vanligtvis upptäcka att den behöver fyllas på. Med det sagt behöver man inte en automat på varenda toalettutrymme. Medarbetare, elever eller gäster lär sig snabbt vilka toaletter som har mensskydd och inte.

De flesta bestämmer antal och placering baserat på hur fastigheten ser ut, med utgångspunkten att medarbetare, elever eller gäster inte ska behöva gå från ena sidan av byggnaden till den andra för att få tag på mensskydd. Vi brukar därför rekommendera att man placerar en automat intill de mest använda toalettgrupperna eller en automat per våningsplan/avdelning. Man kan även förtydliga vilken toalett RedLocker finns på genom en snygg röd skylt på toalettdörren som finns att beställa som tilläggsprodukt.

Hur stor kommer vår förbrukning att vara?

Som guideline kan man tänka: en skola med 500 elever behöver en påfyllning om 90 st ungefär varannan månad. En arbetsplats med 50+ anställda behöver en påfyllning om 90 st per kvartal.

I den verksamhet som aldrig erbjudit mensskydd tidigare kan det vara svårt att bedöma hur stor förbrukningen kommer att vara. Det finns flera olika parametrar som påverkar, exempelvis antal anställda som menstruerar, hur mycket man är på plats på kontoret samt vilka som använder egna mensskydd. Flera kunder har uttryckt att de upplever en mindre förbrukning än förväntat. Detta tack vare att automatens låstid kontrollerar åtgången så att endast ett mensskydd går åt per toalettbesök. 

Vem sköter påfyllningen av automaterna?

Påfyllningen utförs förslagsvis av er lokalvårdare eller en kontorsansvarig. På skolor brukar elevkåren tycka det är roligt att ansvara för påfyllnaden. Det tar från 30 sekunder till 2 minuter att fylla på en helt tom automat. Varför RedLocker inte kommer ut och fyller på automaterna hänger ihop med vårt förändringsarbete och profilering av produkten. Vi arbetar ju med att göra mensskydd lika självklart som toalettpapper och på samma sätt som att ingen kommer ut och fyller på toalettpapper, kommer vi inte ut och fyller på mensskydd. Detta är er möjlighet att skapa nya normer och krossa tabun.

Kan ni hjälpa till med monteringen?

Ja självklart! Våra skickliga hantverkare hjälper gärna till med monteringen av automaterna i samband med leverans och de finns tillgängliga över hela Sverige. Vi monterar automaten där ni vill ha den, fyller på med mensskydd, visar er hur automaten fungerar samt tar med oss emballaget när vi går. Installationen tar ca 15 minuter per automat. För att boka det lägger ni till montering under “tilläggsprodukter” vid beställning och därefter kontaktar vi er för att bekräfta bokning och leverans.

Kan jag hyra RedLocker under en begränsad tidsperiod?

Ja! Det går jättebra att hyra RedLocker under en begränsad kortare tidsperiod. Vi erbjuder ett säsongsanpassat upplägg i form av ett korttidsabonnemang, för de kunder som har en sådan verksamhet. Exempelvis en mässa, säsongsöppen restaurang eller en festival.

Är du intresserad av ett sådant upplägg? Ta kontakt med oss direkt via order@redlocker.se så hjälper vi dig att komma igång! Detta abonnemang går för närvarande inte att beställa via vår hemsida.

Hur många automater kan jag beställa?

Det finns såklart ingen gräns för hur mycket förändring du kan skapa tillsammans med oss men är du intresserad av ett antal om över 10 stycken automater ber vi dig ta kontakt med någon av våra säljare. Vi skräddarsyr gärna en offert vid större förfrågan samt hjälper till med din beställning. Kontaktuppgifter finner du under fliken “kontakta oss” i menyn ovan.

Vilka länder levererar ni till?

RedLocker levererar idag till alla nordiska och europeiska länder med samma leveranstid som inom Sverige: 9-14 arbetsdagar. Kontakta oss gärna vid unika beställningsförfrågningar eller frågor!

Produktinformation

Var tillverkas RedLocker?

Alla våra produkter är designade och tillverkade i Sverige. Vi har valt våra tillverkare och underleverantörer noggrant; de är alla experter med lång erfarenhet inom sina respektive områden. Vi gör allt för att säkerställa att våra produkter håller högsta kvalitet!

Vi tar också ett stort ansvar för miljön genom att all produktion sker i Sverige och därmed undviker vi långa transporter. Vi följer en noggrann miljöpolicy både i tillverkningsprocess samt i alla val av material.

Läs mer om våra automater här.

Vad är det för mensskydd i automaterna?

Vi samarbetar med Kronans Apotek och erbjuder Svanenmärkta mensskydd från dem. Vi har gjort många jämförelser och ställt höga krav för att säkerställa god kvalitet för användaren. Mensskydd är en intim hygienprodukt och vi tar stort ansvar för kvalitet och hållbarhet. RedLocker är en långsiktig lösning och vi håller vad vi lovar hela vägen från tillverkning till användare.

Alla tamponger i normal storlek passar i RedLocker.

Läs mer om våra mensskydd här.

Hur lång livstid har RedLockers automater?

RedLocker är en långsiktig lösning och därför är automaterna konstruerade för att ha en lång livstid. Enligt våra egna tester håller våra automater i långt över 10 år.

Kräver automaterna en strömkälla?

Nej! Automaterna drivs på vanliga AA-batterier som är programmerade med sleep mode vilket innebär att batterierna inte förbrukas när automaterna inte används.

Min Prenumeration

Hur ändrar vi vår prenumeration?

Mina Sidor kan ni göra följande:

 • Se och ändra era uppgifter
 • Beställa påfyllning av mensskydd
 • Hoppa över nästa utskick av mensskydd

Under Uppgifter kan ni göra följande:

 • Uppdatera er personliga information och ändra lösenord
 • Se leveransstatus för produkter som inte levererats än
 • Ändra leveransadress för varje prenumeration
 • Uppdatera er faktureringsinformation
Hur beställer vi mer mensskydd till våra automater?

Verksamheter som har basic-abonnemang beställer mensskydd genom att logga in på Mina sidor. Där väljer ni hur mycket ni vill fylla på med under fliken Beställ mer mensskydd och vi skickar er beställning inom 3-5 arbetsdagar. Hör av er till oss om något är oklart eller om ni önskar hjälp med er beställning!

De verksamheter som har standard-abonnemang får påfyllning av sina mensskydd automatiskt enligt överenskommelse. Kontakta oss om ni behöver en större leverans än vanligt eller om ni vill skippa nästa leverans. Vi finns alltid här om något behöver justeras eller är oklart!

Kan vi pausa/avsluta vårt abonnemang?

Ja, ni kan pausa (eller avsluta) ert abonnemang under UppgifterMina sidor. Om något fungerar dåligt önskar vi givetvis att ni kontaktar oss så vi kan lösa vad som än har uppstått!

Hur fungerar betalningen?

Betalning sker via faktura till den mailadress ni angett vid beställning. Första fakturan kommer efter leverans av automaterna och därefter sker faktureringen halvårsvis. 

Om RedLocker

Vad är RedLocker?

RedLocker finns för att skapa jämställda och inkluderande miljöer genom att tillgängliggöra fria mensskydd. Det gör vi genom våra röda mensskyddsautomater som tillhandahåller 90 st 100 % ekologiska mensskydd. Det unika med våra automater är att de har en teknisk låsfunktion, som förhindrar att någon tar mer mensskydd än nödvändigt.

När hela världen har RedLocker kommer du inte vilja vara utan. Det är aldrig för sent för att skapa förändring och du är välkommen att göra det tillsammans med oss!

Hur arbetar RedLocker mot FN:s globala hållbarhetsmål?

Vi arbetar mot FN:s hållbarhetsmål 3: hälsa och välbefinnande och hållbarhetsmål 5: jämställdhet. Det gör vi genom att vårt arbete i grunden går ut på att hjälpa verksamheter att skapa bättre förutsättningar för människor. Att arbeta för ökad jämställdhet är att verka för att alla människor ska klara av sin vardag och leva sina liv utan att kön begränsar. Hälsa och välbefinnande handlar till stor del om att alla människor ska ha rätt till god hygien. En person som menstruerar och inte har tillgång till mensskydd kan inte upprätthålla en god hygien och man tvingas istället att lösa problemet genom papper i trosorna, eller så lämnar man verksamheten man befinner sig på. Genom att tillgängliggöra mensskydd ger man alla människor förutsättningar att stanna kvar i sin vardagliga miljö eftersom ett avgörande behov tillgodoses.

Läs mer om det arbete vi gör för att uppnå FN:s hållbarhetsmål tillsammans med våra kunder här.

Hur samarbetar man med RedLocker?

Hör gärna av dig till oss på info@redlocker.se! Vi svarar inom 24 h.

När det gäller föreläsningsuppdrag på skolor är vi mycket positivt inställda till att dela med oss om vår resa från UF-företag till RedLocker idag. Dessa uppdrag görs i mån av tid men vi vill gärna inspirera fler elever till att driva hållbara och framgångsrika UF-företag.

Tekniska problem

Jag har tekniska problem!

Testa följande:

 • Starta om din dator
 • Stäng fönstret, vänta en stund och testa sedan igen
 • Öppna en annan webbläsare och testa igen
 • Använd en annan enhet

Du kan alltid kontakta oss på info@redlocker.se så hjälper vi dig!