FAQ/Hjälp

NI FRÅGAR, VI SVARAR

Inför beställning

Hur många automater behöver vår verksamhet?

Eftersom automaten rymmer 90 st tamponger tar det lång tid innan automaten är tom och vanligtvis hinner man därmed upptäcka att den behöver fyllas på innan dess. Med det sagt behöver man egentligen inte en automat på varenda toalettutrymme. Med tiden kommer dessutom dina medarbetare, elever eller gäster att lära sig vilka toaletter som har mensskydd. 

De flesta bestämmer antal och placering utefter hur fastigheten ser ut, för att medarbetare, elever eller gäster inte ska behöva gå från ena sidan av byggnaden till den andra för att få tag på mensskydd. Vi brukar därför rekommendera att man placerar en automat intill de mest använda toalettgrupperna eller en automat per våningsplan/avdelning. Man kan även förtydliga vilken toalett som innehar mensskydd genom en snygg röd skylt på toalettdörren som finns att beställa som tilläggsprodukt.

Hur stor kommer vår förbrukning att vara?

Det kan vara svårt att bedöma hur stor förbrukningen kommer att vara, för den verksamhet som aldrig erbjudit mensskydd tidigare. Det finns flera olika parametrar som påverkar som exempelvis antalet anställda som menstruerar, hur mycket man är på kontoret samt vilka som använder egna mensskydd. Flera kunder har uttryckt att de upplever att förbrukningen är mindre än vad de trodde att den skulle vara innan de införskaffade RedLocker. Det blir en mindre förbrukning eftersom automatens låstid kontrollerar åtgången så att en person endast får med sig ett mensskydd vid ett toalettbesök. 

Som guideline kan man tänka: En skola med 500 elever behöver 1 påfyllning om 90 st ungefär varannan månad.

Som guideline kan man tänka: En arbetsplats med 50+ anställda behöver 1 påfyllning om 90 st i kvartalet. 

Vem sköter påfyllnaden av automaterna?

Påfyllnaden utförs förslagsvis av er lokalvårdare eller en kontorsansvarig, på skolor brukar elevkåren tycka det är roligt att ansvara för påfyllnaden. Det tar ungefär 30 sekunder till 2 minuter att fylla på en helt tom automat. Varför RedLocker inte kommer ut och fyller på automaterna hänger ihop med vårt förändringsarbete och profilering av produkten. Vi arbetar ju med uppnå likhet mellan att erbjuda toalettpapper och på samma sätt som att ingen kommer ut och fyller på toalettpapper, kommer vi inte ut och fyller på mensskydd.

Kan ni hjälpa till med monteringen?

Ja självklart! Vi hjälper gärna till med monteringen av automaterna i samband med leverans om man vill. RedLocker samarbetar med ett monteringsföretag som finns över hela Norden och uppdraget tar max en halvtimme. Om ni önskar få hjälp med monteringen, väljer ni till det som tillägg när ni lägger er beställning sedan kontaktar vi er för att boka in lämplig dag i samband med leverans. 

Kan jag hyra RedLocker under en begränsad tidsperiod?

Ja! Det går jättebra att hyra RedLocker under en begränsad kortare tidsperiod. Vi erbjuder ett säsongsanpassat upplägg i form av ett korttidsabonnemang, för de kunder som har en sådan verksamhet. Exempelvis en mässa, säsongsöppen restaurang eller en festival.

Är du intresserad av ett sådant upplägg? Ta kontakt med oss direkt via order@redlocker.se så hjälper vi dig att komma igång! Detta abonnemang går för närvarande inte att beställa via vår hemsida.

Hur många automater kan jag beställa?

Det finns såklart ingen gräns för hur mycket förändring du kan skapa tillsammans med oss men är du intresserad av ett antal om över 10 stycken automater ber vi dig ta kontakt med någon av våra säljare. Vi skräddarsyr gärna en offert vid större förfrågan samt hjälper till med din beställning. Kontaktuppgifter finner du under fliken “kontakta oss” i menyn ovan.

Produktinformation

Var tillverkas RedLockers produkter?

Alla våra produkter är designade och tillverkade i Sverige. Vi har noggrant valt våra tillverkare och underleverantörer och har sett till att de är experter med lång erfarenhet inom sina respektive områden. Allt för att säkerställa att vi tillverkar produkter av högsta kvalitet! 

Det är också vårt ansvar att ta hänsyn till vår miljö och det gör vi genom att ha vår produktion i Sverige produktion för korta frakter, mindre utsläpp och en renare miljö. Vi följer en noggrann miljöpolicy både i tillverkningsprocess samt i alla val av material.  

Läs mer om våra automater här.

Vad är det för mensskydd i automaterna?

I RedLocker passar alla tamponger i normal storlek. RedLocker är en långsiktig lösning och därför är kvalitet och hållbarhet viktigt för oss. Mensskydd är en intim hygienprodukt och och därför behöver vi ansvara för att de i våra automater håller kvaliteten ut mot användaren. Efter många tester, jämförelser och hård kravställning har vi valt att samarbeta med Kronans Apotek så att vi nu kan erbjuda Svanenmärkta mensskydd.

Läs mer om våra mensskydd här.

Hur lång livstid har RedLockers automater?

RedLocker är en långsiktig lösning och därför är automaterna konstruerade för att ha just, en lång livslängd. Enligt våra egna tester har automaterna en livslängd på över 10 år.

Kräver automaterna en strömkälla?

Nej! Automaterna drivs på vanliga AA-batterier som är programmerade med sleep mode vilket resulterar i att batterierna inte förbrukas när automaterna inte används.

Min Prenumeration

Hur ändrar vi i vår prenumeration?

Under Mina Sidor kan ni göra följande:

  • Se och ändra era uppgifter kopplat till er prenumeration
  • Beställa påfyllning av mensskydd
  • Hoppa över nästa utskick av mensskydd

Under “Uppgifter” kan ni göra följande: Uppdatera er personliga information och ändra lösenord

  • Se leveransstatus för produkter som inte levererats än
  • Ändra leveransadress för varje prenumeration
  • Uppdatera din faktureringsinformation
Hur beställer vi mer mensskydd till våra automater?

Verksamheter som har basic-abonnemang beställer mensskydd genom att logga in på Mina Sidor. Där fyller ni enkelt i hur många laddningar som behövs under fliken “beställ mer mensskydd” och vi skickar ut laddningar inom 3-5 arbetsdagar till er. Hör av er till oss om ni önskar hjälp med er beställning!

Hur fungerar betalningen?

Betalning sker via faktura till den mailadress ni angett vid beställning. Första fakturan kommer efter leverans av automaterna och därefter sker faktureringen halvårsvis. 

Om RedLocker

Vad är RedLocker?

RedLocker finns för att skapa jämställda och inkluderande verksamhetsmiljöer genom att tillgängliggöra fria mensskydd. Det gör vi genom våra röda mensskyddsautomater som tillhandahåller 90 st 100 % ekologiska mensskydd. Den unika finessen med våra automater är att de har en inbyggd teknisk låstid, som förhindrar att en person tar mer mensskydd än nödvändigt.

När hela världen har RedLocker kommer du inte vilja vara utan, det är aldrig försent för att skapa förändring tillsammans med oss!

Hur arbetar RedLocker mot FN:s globala hållbarhetsmål?

Vi arbetar mot FN:s hållbarhetsmål 5 -Jämställdhet och hållbarhetsmål 3 – hälsa och välbefinnande. Det gör vi genom vårt arbete som i grunden går ut på att hjälpa verksamheter att skapa bättre förutsättningar för människor. Att arbeta för ökad jämställdhet är att verka för att alla människor ska kunna klara av sin vardag och leva sina liv utan att kön begränsar. Hälsa och välbefinnande handlar till stor del om att alla människor ska ha rätt till god hygien. En person som menstruerar och inte har tillgång till mensskydd kan inte upprätthålla en god hygien och man tvingas istället att lösa problemet genom papper i trosorna, eller så lämnar man verksamheten man befinner sig på. Genom att istället tillgängliggöra mensskydd ger man alla människor rätt förutsättningar för att kunna stanna kvar och fortfarande känna sig bekväm.

Läs mer om det arbete vi gör mot FN:s hållbarhetsmål tillsammans med våra kunder här.

Hur samarbetar man med RedLocker?

Vad spännande att ni vill samarbeta med RedLocker, skicka gärna ett mejl till oss via info@redlocker.se. När det gäller föreläsningsuppdrag på skolor är vi mycket positivt inställda till att dela med oss om vår resa från UF-Företag till RedLocker idag. Dessa uppdrag görs i mån av tid men vi vill gärna inspirera fler elever till att driva hållbara och framgångsrika UF-Företag. Kontakta oss gärna om du är intresserad!

Tekniska problem

Upplever du tekniska problem?

Testa följande:

  • Öppna en ny webbläsare
  • Använd en annan enhet
  • Vänta en stund och testa igen

Upplever du fortfarande problem? Kontakta oss på info@redlocker.se så hjälper vi dig!