News

RedLocker

2022-01-18

A change-maker in creating a safe and inclusive workplace

Sandvik Materials Technology
Sandvik Materials Technology is collaborating with RedLocker to install dispensers for menstrual care products at the sites in Sweden. With the initiative, SMT leads the way in creating a more inclusive and equal work environment that also supports the UN’s sustainable development goals. Read more here.

2021-12-18

Avanza-topp kliver in i deras RedLocker – som nu har en ny idé: “Är en större grej”

Breakit
Deras vision om fria mensskydd gjorde succé i Draknästet – nu blickar de framåt: “Det är en större grej”. RedLocker har en vision om fria mensskydd överallt. Men planerna stannar inte där och redan nu har grundarna planer på att lansera flera produkter inom kvinnohälsa. Läs mer här.

 

2021-12-16

Husqvarna erbjuder mensskydd

IF METALL
På företaget Husqvarna har de första mensskyddsautomaterna kommit på plats. De första automaterna blir ett test och sedan kommer det fyllas på med fler. Juliana Mijatovic och Michaela Linnros är båda med i likabehandlingskommittén. De är nöjda med att företaget väljer att investera i initiativ som detta. Läs mer här.

2021-12-14

Lena Apler: Att kalla krypto för valuta är inte okej

Ett av bolagen som Lena Apler valde var RedLocker, som distribuerar gratis mensskydd på arbetsplatser och skolor. Bolaget grundades 2018 av Liza Eriksson och Clara Lidman under gymnasietiden som ett Ung företagsamhet-projekt. En självklar innovation, menar Lena Apler som är imponerad av grundarna. ”De är bara 21 år, och jag tänker tillbaka på när jag själv var 21 år – jag var inte lika driven.” Läs mer här.

2021-12-07

Automater med mensskydd på Nyköpings skolor

Södermanlands Nyheter
Ett flertal skolor i Nyköping ska erbjuda automater med gratis mensskydd. “Vi vill normalisera mensen”, säger Malwa Lundberg, elev på Vittraskolan. Läs mer här eller lyssna här!

2021-12-03

Snart erbjuder vi gratis mensskydd till elever

Hagfors Kommun
Menstruation påverkar kvinnor på olika sätt. Men en gemensam nämnare är behovet av mensskydd. Från och med vårterminen 2022 kommer det att finnas automater med gratis mensskydd i lokaler med skolverksamhet i Hagfors kommun. Initiativet till gratis mensskydd kommer från elevrådet 7-9 på ÄBC. Skolledningen nappade direkt på förslaget från eleverna. Läs mer här.