Företagarna, 2020-09-03

FÖRETAGARNA

103 unga idéer 2020 – från norr till söder

Här är 103 inspirerande företag från hela Sverige, som drivs av spännande unga entreprenörer. Listan är ett samarbete mellan Företagarna och Almi.

Feminvest, 2020-05-05

FEMIVEST

Vi har uppfunnit en mensskyddsautomat 

Vad är RedLocker? Varje dag blöder ca 800 miljoner kvinnor runt om i världen, och en kvinna har mens i snitt 6,25 år under en livstid. Det påverkar hur man mår, både på jobbet och i skolan. Till och med om en förmår att sköta det alls. 

Här kommer RedLocker in, vår idé är enkel och bygger på ett eget upplevt behov som kvinnor själva. Vi gör det lika normalt att ha mensskydd som toalettpapper inne på toaletter utanför hemmet.

Ung företagsamhet, 2020-02-20

UNGFÖRETAGSAMHET

Succé för automat för mensskydd

Allt startade som ett UF-företag för Liza Eriksson och Clara Lidman. Nu förverkligas deras idé på skolan de själv gick på.

Idén med mensskyddsautomater har vuxit från ett UF-företag till ett aktiebolag. Nu i vår blir de första automaterna framtagna, testade och insålda. Och i slutet av nästa månad kommer UF-alumnerna från Nacka se sin affärsidé ta form på sin gamla skola.

Nacka Värmdö Posten, 2020-02-19

NACKA VÄRMDÖ POSTEN

UF-idén som nått hela vägen till statligt verk

Idén med mensskyddsautomater har vuxit från ett Ung företagsamhet-projekt till ett aktiebolag. Nu i vår blir de första automaterna framtagna, testade — och insålda. Och i slutet av nästa månad kommer de förra Nacka gymnasiumeleverna Liza Eriksson och Clara Lidman få se sin affärsidé ta form på sin gamla skola.

Dagens Nyheter, 2019-12-09

DAGENS NYHETER

Framtidens företagare vill göra världen bättre

En mensskyddsautomat ska göra tamponger lika självklart som papper på arbetsplats- och skoltoaletter. Plexiglas visar tydligt vad skåpet innehåller och är tänkt att minska tabut kring mens. En funktion som låser drevet i några minuter efter varje tampong ska motverka att man tar många på en gång.