Om oss

“UF-idén som har nått hela vägen till statligt verk”

– Det är en väldigt speciell känsla att åka till och från kundmöten med automaten på ryggen. För jag tänker alltid: tänk om alla dessa kvinnor visste att en förändring i vårt samhälle är på god väg. Liza Eriksson, en av RedLockers grundare.

Läs hela artikeln här

Grundarnas ord

En resa med målet att förändra världen

Redlocker grundades som en lösning till ett problem som vi själva upplevt många gånger under vår skoltid. Ett problem som fått oss att utebli från lektioner, tvingats lämna skolan och känna en ständig oro kopplat till vår menstruation. RedLocker startade sin resa 2018 och då som ett UF-företag, (Ung Företagsamhet) med målet att ta fram en produkt som skulle skapa förändring för kommande elever på vår gymnasieskola. Redan några månader efter vår start blev det tydligt att vi inte var ensamma om att uppleva den tabu, oro och de hinder som finns relaterade till mens. RedLocker visade sig vara lösningen som många har väntat på. Den allra första röda, mensskyddsautomaten togs fram med hjälp av killarna i teknikklassen på vår gymnasieskola. Idag är den automaten en souvenir på kontoret som symboliserar starten på vår resa. En resa med målet att förändra världen till en mer jämställd plats.


Vision

När vi grundade RedLocker fanns det ingen distributionslösning för mensskydd vad vi visste om. Vi hade aldrig sett en lösning som skulle fungera i alla olika typer av verksamheter, såväl i en skola som på ett hotell, så vi tog fram en egen. En lösning som möjliggör för vilken verksamhet som helst att erbjuda fria mensskydd på ett hållbart och långsiktigt sätt. RedLocker är ingen lyxprodukt, det kräver inget underhåll och är långt ifrån en produkt i stil med “nice to have” enbart för de företag som har ekonomisk möjlighet. RedLocker är en lösning för att alla ska kunna erbjuda fria mensskydd, precis som toalettpapper.

Vi låter användarna av RedLocker tala för sig

Matilda medarbetare på SYKES Sweden

Jag är så enormt stolt över att vara en del av ett företag som tar jämställdhet på allvar! Idag har vi hängt upp vår första mensskyddsautomat som innebär att vi erbjuder GRATIS mensskydd till alla våra medarbetare på vår site i Jönköping! Heja SYKES Sweden och Heja RedLocker som gör det möjligt!

Hanna – i ett meddelande till oss på Instagram

Heej, min skola skaffade precis RedLocker och vill bara tacka er för att ni driver detta, det underlättar sååå mycket för oss elever! <3

Viktoria medarbetare på ICANIWILL

Vårt RedLocker är så fint, och det känns så kul att vara på en arbetsplats som erbjuder det här. Tycker att alla borde göra det!

Tuva – i ett meddelande till oss på Instagram

Hej, för någon dag sedan fick vi en RedLocker på vår skola (Mälarhöjdens skola)! Vi alla uppskattar verkligen er och det ni gör!